Καλώς ήλθατε! Ελπίζω να σας κρατήσω ευχάριστη συντροφιά με τις ανησυχίες μου: ζωή, σχέσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ταξίδια, φωτογραφία, τραγούδι, προβληματισμοί και πολλά άλλα!...
RSS

Translate my blog in your own language!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

What about fear?...


Υπάρχουν φορές που φωνάζω στον εαυτό μου "παράτα τους φόβους στην άκρη! Δεν υπάρχει πραγματικά αυτό για το οποίο φοβάσαι! Είναι τουλάχιστον γελoίο να φοβάσαι για κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα! Όλα θα πάνε καλά, απλά προχώρα!"

Αυτές οι στιγμές δύναμης είναι λίγες, αλλά τόσο πολύτιμες! Ακόμη και μισό βήμα να κάνεις παρακάτω, είναι πρόοδος, και όταν κοιτάς πίσω, το χαμόγελο είναι πάντα μεγάλο, γιατί ξέρεις ότι ξεκουνήθηκες...

Ο φόβος ενυπάρχει στην ψυχή όλων μας. Και ονειρευόμαστε να μπορούσαμε να απαλλαγούμε από αυτόν, ώστε να κάνουμε όλα όσα θα θέλαμε... Το να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς φόβο δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε άγνοια κινδύνου ή να υπερεκτιμούμε τις ικανότητές μας. Σημαίνει ότι χρειάζεται να νιώθουμε τον φόβο, να τον αξιολογούμε, να τον λαμβάνουμε υπόψη μας και παρ’ όλα αυτά να προχωράμε σε όσα θέλουμε. Όλοι οι άνθρωποι φοβόμαστε κάποια πράγματα, αλλά δεν πρέπει να τα σκεφτόμαστε συνέχεια, να τα αφήνουμε να κατακλύζουν τη ζωή μας και να μας δεσμεύουν.


 Άλλωστε, γενναιότητα δεν σημαίνει απουσία φόβου. Σημαίνει να αποφασίζεις να διαχειριστείς τον φόβο σου. Είναι αδύνατον να μην φοβηθείς ποτέ και για τίποτα. Δεν πρέπει όμως να σε κρατήσει πίσω ο φόβος, δεν πρέπει να τον αφήσεις να σε περιορίσει.

«Ο φόβος είναι ένα είδος λύπης ή μια μορφή αναστάτωσης, που προκαλεί η ιδέα κάποιου καταστρεπτικού ή οδυνηρού κακού που πρόκειται να συμβεί». Αυτό έχει πει ο Πλάτωνας. Ο φόβος είναι ισοδύναμος της λύπης, λοιπόν. Και γιατί να ζεις μια ζωή λυπημένος, όταν μπορείς να ενεργοποιηθείς και να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου; Και όπου βγει! Τουλάχιστον, θα έχεις προσπαθήσει! Και που ξέρεις... Για όλους έχει ο Θεός... ;)





With love,
{Marianna}