Καλώς ήλθατε! Ελπίζω να σας κρατήσω ευχάριστη συντροφιά με τις ανησυχίες μου: ζωή, σχέσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ταξίδια, φωτογραφία, τραγούδι, προβληματισμοί και πολλά άλλα!...
RSS

Translate my blog in your own language!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Όνειρα...



Ήμουν ένα παιδάκι που έλεγε πάντα "Δεν έχω κάποιο όνειρο... Δεν ξέρω τι θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω! Δεν έχω κάτι στο οποίο να προσδοκώ και να στοχεύω!..." και άλλα τέτοια... Αυτή η σκέψη  με γέμιζε κρυφά με απογοήτευση, ειδικά όταν άκουγα άλλα παιδάκια να λένε "Θέλω να κάνω αυτό/ εκείνο/ το άλλο..."

Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι όνειρο ζωής δεν είναι απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα, μια ιδιότητα... αλλά μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε κατάσταση, ο τρόπος που θα διαμορφώσω τον εαυτό μου, το ποια θα είμαι, πως θα φέρομαι, τι θα κάνω. "Θέλω να είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, ενεργός, να μην περιμένω τα πράγματα να έρθουν μόνα τους, να μην κάθομαι στον καναπέ μου, να ΚΑΝΩ πράγματα. Κι αν είναι να έρθει κάποιο όνειρο πιο "συγκεκριμένο", τότε να είμαι έτοιμη και προετοιμασμένη, να έχω την ψυχική δύναμη να το ακολουθήσω, να το πραγματοποιήσω. Να μπορώ να αξιοποιώ τις ευκαιρίες." Αυτές είναι πλέον λίγο- πολύ οι σκέψεις μου, και η παλιά απογοήτευση περί ονείρων μένει ανάμνηση του παιδικού μου μυαλού...

Μόνο βέβαια που, στις μέρες μας, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχω την ευκαιρία καν για όνειρα... Καμία δυνατότητα να τα πραγματοποιήσω. Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές φοβάμαι να κάνω όνειρα, ακόμη κι αν έχω διαμορφώσει ως έναν βαθμό τον εαυτό μου όπως θα τον ήθελα... Πφφφ... Τι μπελάς!!! :P

Διαβάστε κι αυτό το κειμενάκι.



Καλημέρα! Καλό Σαββατοκύριακο! Τα λέμε από βδομάδας! :)  :-*


{Σάκης Ρουβάς_ Κάνουμε όνειρα}


Υ.Γ.1. Θεέ μου, που το θυμήθηκα... :P


Υ.Γ.2. Για όποιον ένδιαφέρεται: Υπάρχει μια μεγάλη σακούλα με παιδικά παιχνίδια, λούτρινα κ.α., σε καλή κατάσταση. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να πάρει κάποια από αυτά ή όλα, ή αν έχει κάποια ιδέα για το που θα μπορούσα να τα δώσω για να μην πάνε χαμένα, ας μου στείλει ένα mail (μεσώ του gadjet που έχω αριστερά, με τίτλο "Επικοινωνήστε μαζί μου"). Ευχαριστώ! :)

7 σχολιασαν...:

eleni είπε...

Μαριάννα,όχι,μην αφήσεις τα όνειρά σου!
Λυπάμαι πολύ για σας τα νέα παιδιά,που χάνετε τον αυθορμητισμό σας για τη ζωή.Βλέπω και τα δικά μου κορίτσια-ίδια κατάσταση.
Προσωπικά,δεν παύω να ονειρεύομαι-χίμαιρες;ίσως.
Φιλιά!

{Marianna} είπε...

Δεν είναι ότι τα αφήνουμε... Είναι ότι μονίμως αισθανόμαστε/ φοβόμαστε πως δεν θα έχουμε τις ευκαιρίες να τα κάνουμε πραγματικότητα, ακόμη κι αν προσπαθήσουμε... Όχι όπως τις είχαμε πριν... Μακάρι να διαψευσθούν αυτοί οι φόβοι μας! :)

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακο! :)

NOSTOS είπε...

Τα όνειρα μας είναι ότι μας έχει απομείνει σε αυτούς τους δύσκολους καίρους,ανέφικτα η εφικτά είναι τα θέλω της ψυχής μας και με αυτά πρέπει να πορευθούμε στην ζωή μας.Καλό σου βράδυ.

Unknown είπε...

ta όνειρα δεν πεθαίνουν ούτε χάνονται. τα όνειρα είναι η πραγματικόητα που θέλουμε να ζήσουμε και όσο πιο κοντα πλησιάζουμε το όνειρο τόσο πιο ευτυχισμένοι είαστε. όταν δεν έχεις δεκάρα και σου δώσουν ένα σεντ, τότε είσαι κερδισμένος κατα ένα σεντ. αυτό είναι το όνειρο.

Μαρία είπε...

Καλημέρα..έχω κάτι για σένα στο blogoσπιτάκι μου..Πέρνα μια βολτίτσα..Φιλιάα

Katrina είπε...

Μη φοβασε να ελπιζεις η ελπιδα ειναι απο μονη της ενα ειδοσ ευτυχιας!!!!!!!Φιλια!!!!!!!!!

{Marianna} είπε...

Να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας σχόλια... Έχετε δίκιο σε όσα λέτε... Άλλωστε, οι άνθρωποι έκαναν πάντα όνειρα, όσες κακουχίες κι αν περνούσαν, κι όσο δύσκολοι κι αν ήταν οι καιροί... Ποιός ξέρει... Ίσως κάποιο από τα όνειρά μου να καταφέρω να το αγγίξω, και τότε να νιώσω την ευτυχία και την ικανοποίηση που ακολουθεί την επίτευξη ενός ονείρου.. :)

Υ.Γ. Μαρία μου σ' ευχαριστώ για το βραβείο- πρόσληση σε παιχνίδι! :)

Δημοσίευση σχολίου