Καλώς ήλθατε! Ελπίζω να σας κρατήσω ευχάριστη συντροφιά με τις ανησυχίες μου: ζωή, σχέσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ταξίδια, φωτογραφία, τραγούδι, προβληματισμοί και πολλά άλλα!...
RSS

Translate my blog in your own language!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ένας παράδεισος για το 2012 παρακαλώωωω!!!...



Ένας αρχαίος κινέζικος θρύλος λέει ότι κάποιος μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο του:
«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;»

Ο δάσκαλος του απάντησε:
«Πολύ μικρή κι ωστόσο, έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα να σου δείξω την Κόλαση».

Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μια μεγάλη χύτρα με ρύζι. Όλοι ήταν πεινασμένοι και απελπισμένοι καθένας είχε από ένα κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή κι έφτανε ως τη χύτρα. Κάθε κουτάλι, όμως, είχε τόσο μακρύ χερούλι, που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα. Η απελπισία και η ταλαιπωρία ήταν φοβερή.

«Έλα» είπε ο δάσκαλος λίγο μετά. «Τώρα θα σου δείξω τον Παράδεισο».

Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτοʼ υπήρχε η χύτρα του ρυζιού, η ομάδα ανθρώπων, τα ίδια μακριά κουτάλια, όμως εκεί όλοι ήταν ευτυχισμένοι και χορτάτοι.

«Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μαθητής. «Γιατί είναι τόσο ευτυχισμένοι εδώ ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια;»

«Δεν το κατάλαβες;», χαμογέλασε ο δάσκαλος.
«Καθώς τα κουτάλια έχουν μακριά χερούλια και δεν μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα τους, εδώ έμαθαν όλοι να ταΐζουν ο ένας τον άλλον».

Μακάρι η χρονιά που έρχεται να μας φέρει πιο κοντά τον έναν στον άλλο, να μας κάνει πιο δυνατούς, να χαρίσει πολλά χαμόγελα και λίγα δάκρυα... Εύχομαι υγεία και ευημερία σε όλους... Αγάπη... Υπομονή... Καλή παρέα... Να θυμόμαστε ότι την Κόλαση και τον Παράδεισο, τους κρύβουμε κατά πολύ μέσα μας... Και μπορούμε να τους χαρίσουμε το ίδιο εύκολα... Ας χαρίσουμε ο ένας στον άλλο τον Παράδεισο φέτος...

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας στην προηγούμενη ανάρτηση, να είστε καλά...

Ευτυχισμένο το 2012!!!

5 σχολιασαν...:

anthivolon είπε...

Mαριαννάκι μου γλυκό, σου εύχομαι η καινούργια χρονιά να σου φέρει ό,τι επιθυμείς πιο πολύ!! Φιλάκια και ευχές σε όλους σας!!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

χρυσάνθη είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Αγγελίκη Αναστασοπούλου είπε...

Μαριαννάκι μου καλή χρονιά με υγεια και αγάπη . Πολλές ευχές σε όλοι την οικογένεια. μου λείπετε πολύ.Φιλάκια πολλά

{Marianna} είπε...

Μπέττυ, Φουφούλα, Χρυσάνθη, Φωτολαμπίδα, Αγγελική μου, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας, ανταποδίδω με πολύ αγάπη!!!

Δημοσίευση σχολίου