Καλώς ήλθατε! Ελπίζω να σας κρατήσω ευχάριστη συντροφιά με τις ανησυχίες μου: ζωή, σχέσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ταξίδια, φωτογραφία, τραγούδι, προβληματισμοί και πολλά άλλα!...
RSS

Translate my blog in your own language!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Γεφυρώνοντας την απόσταση...


Αυτά βλέπεις και καταλαβαίνεις ότι εμείς που ζούμε στις μεγαλουπόλεις, πάει, το έχουμε χάσει το νόημα ενταλώς!...

Δείτε ομορφιά και χάρη!...


 

Γεννημένη στην Αφρική από Γάλλους φωτογράφους γονείς, η Τίπι Ντεγκρέ είχε την πιο ασυνήθιστη παιδική ηλικία. Το κορίτσι μεγάλωσε στην αφρικανική έρημο και ανέπτυξε ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με πολλά άγρια ​​ζώα… Μεταξύ αυτών ο Αμπού (ένας Αφρικανικός ελέφαντας ηλικίας 28 ετών), η J & B (μια πολύ χαριτωμένη λεοπάρδαλη), ένα λιοντάρι, πολλές καμηλοπαρδάλεις, μια στρουθοκάμηλος, μια μαγκούστα, κροκόδειλοι, ένα μωρό ζέβρα , μια τσίτα, ακόμη και ένα φίδι.
Η Αφρική ήταν το σπίτι της για πολλά χρόνια, κι έτσι η Τίπι έζησε παρέα με τα άγρια ζώα και με ιθαγενείς των φυλών της Ναμίμπια. Όταν ήταν ακόμη παιδί, η μικρή Γαλλίδα είχε πει, "δεν έχω φίλους εδώ, επειδή ποτέ δεν βλέπω άλλα παιδιά. Έτσι, τα ζώα έχουν γίνει πλέον οι φίλοι μου"..

Οι γονείς της Τίπι, Αλέν Ντεγκρέ και Συλβί Ρόμπερτ, όταν συνειδητοποίησαν τους δεσμούς που είχε αναπτύξει η κόρη τους με πολλά άγρια ζώα αποφάσισαν να καταγράψουν την ιστορία της σε βιβλία και ταινίες. Το πιο γνωστό από αυτά τα βιβλία ήταν το «Tippi of Africa» που εκδόθηκε το 1998. Δείτε μερικές από τις εκπληκτικές φωτογραφίες της Τίπι με τους επικίνδυνους φίλους της αλλά και το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Bridging the Gap to Africa».























Δεν μπορώ να φανταστώ που αλλού θα μπορούσε να ανήκει μια τέτοια πηγαία ομορφιά!...




Πηγή

Μακάρι όλοι κάποτε να θυμηθούμε από που ερχόμαστε, και να αλλάξουμε το που πηγαίνουμε!...

Τις καλημέρες μου!...
With love,
{Marianna}

11 σχολιασαν...:

Unknown είπε...

Απίστευτες φωτογραφίες,με την κυριολεκτική σημασία
της λέξης!!
Σαν να τα μάγεψε τα θηρία αυτή η μικρούλα..

Maria Villioti είπε...

Νομίζουμε μερικές φορές πως όλος ο πλανήτης είναι οι τέσσερις τοίχοι μας...η γειτονιά μας, η πόλη μας. Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος και τόσο διαφορετικός απ'άκρη σ'άκρη...Πόσο αλλιώτικα θα ζούσαμε αν γεννιόμασταν σ'άλλη χώρα, σ'άλλη Ήπειρο!
Ο άνθρωπος που ταξιδεύει και γνωρίζει τόπους διαφορετικούς και μακρινούς (δεν εννοώ μόνο τα τουριστικά ταξίδια με τα πρακτορεία, αλλά τα πραγματικά ταξίδια, αυτά που ζεις έναν τόπο), γίνεται λιγότερο εγωιστής, βλέπει πραγματικά που είναι η ζωή... Ευτυχισμένοι οι ταξιδευτές...

{Marianna} είπε...

Αννιώ μου, πραγματικά εκείνη μάγεψε τα ζωάκια και τα έκανε φίλους της, αλλά κι αυτά μάγεψαν εκείνη καθώς φαίνεται :)

Μαρία μου, έχεις απόλυτο δίκιο! Νομίζω τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, ακριβώς γι' αυτό: γιατί σε βγάζουν από το μικρόκοσμό σου! :)

Τα φιλιά μου!

Ελμιράκι είπε...

Oooo, pragmatika mwro ths fisis!!! Euxaristoume gia thn anartisi! filakia

Ανώνυμος είπε...

μαγευτικες φωτο
κι αποδειξη οτι ολα τα ζωα ειναι φιλικα

SPYRIDOULA είπε...

Υπέροχη ανάρτηση!Ευχαριστούμε!Οι φωτογραφίες είναι απίθανες και θα μείνω σε αυτό που γράφεις τελευταίο "Μακάρι όλοι κάποτε να θυμηθούμε από που ερχόμαστε, και να αλλάξουμε το που πηγαίνουμε!"Φιλάκια πολλά!

{Marianna} είπε...

Ελμιράκι, meanan, SPYRIDOULA, εγώ ευχαριστώ για την επίσκεψη!...

Sophie είπε...

Απίστευτη ιστορία,μαγευτικές φωτογραφίες!!!!!Πολλή όμορφη η ανάρτησή σου Μαριάννα μου ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!!!Φιλάκια!!

andrik είπε...

μπραβο σας για το blog
Καλως σας βρηκα

{Marianna} είπε...

sophie & andrik, ευχαριστώ για την επίσκεψη!...

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλησπέρα καλώς σε βρήκα!Πολύ ωραία ανάρτηση!

Δημοσίευση σχολίου