Καλώς ήλθατε! Ελπίζω να σας κρατήσω ευχάριστη συντροφιά με τις ανησυχίες μου: ζωή, σχέσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ταξίδια, φωτογραφία, τραγούδι, προβληματισμοί και πολλά άλλα!...
RSS

Translate my blog in your own language!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

"Του μυαλού μου οι εικόνες να’ σβηναν σαν να’ ταν πόρνες της στιγμής..."


"Το ‘‘μυαλό,, είναι μια από εκείνες τις αμφιλεγόμενες λέξεις, όπως η ‘‘αγάπη,,. Δες το κι έτσι: έχεις έναν εγκέφαλο που κατευθύνει το σώμα σου, αποθηκεύει τις πληροφορίες και παίζει με αυτές. Ονομάζουμε τις αφηρημένες διεργασίες του εγκεφάλου ‘‘διάνοια,,. Πουθενά δεν ανέφερα το μυαλό. Ο εγκέφαλος και το μυαλό δεν είναι το ίδιο. Ο εγκέφαλος είναι αληθινός, το μυαλό όχι. Το ‘‘μυαλό,, είναι μια απατηλή απόφυση των βασικών εγκεφαλικών διαδικασιών. Περιλαμβάνει όλες τις τυχαίες, ανεξέλεγκτες σκέψεις που ξεπηδούν από το υποσυνείδητο στο συνειδητό. Η συνειδητότητα δεν είναι μυαλό, η συναίσθηση δεν είναι μυαλό. Το μυαλό είναι ένα εμπόδιο, μια ενόχληση. Ένα είδος εξελικτικού λάθους στην ανθρώπινη ύπαρξη, μια πρωτογενής αδυναμία στο ανθρώπινο πείραμα. Δεν βρίσκω καμία χρήση στο μυαλό. [...]

Ο εγκέφαλος είναι χρήσιμο εργαλείο. Μπορεί να ανακαλεί αριθμούς τηλεφώνου, να λύνει προβλήματα μαθηματικών, να δημιουργεί ποίηση. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύει για το υπόλοιπο σώμα. Αλλά όταν δεν μπορείς να πάψεις να σκέφτεσαι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα μαθηματικών ή κάποιον αριθμό τηλεφώνου, ή όταν, χωρίς να το θέλεις, βγαίνουν στην επιφάνεια ανήσυχες σκέψεις και αναμνήσεις, τότε δεν είναι ο εγκέφαλός σου που δουλεύει- είναι το μυαλό σου που περιφέρεται. Τότε το μυαλό σου σε ελέγχει... Ξεπετάγεται μια θυμωμένη σκέψη κι αμέσως θυμώνεις. Το ίδιο συμβαίνει με όλα σου τα συναισθήματα. Είναι οι αντανακλαστικές σου αντιδράσεις σε σκέψεις που δεν μπορείς να ελέγξεις."

Επέλεξα να ξεκινήσω την περιπέτειά μου στον κόσμο του blogging με ένα απόσπασμα από το βιβλίο που με προβλημάτισε ίσως περισσότερο απ’ όλα όσα διάβασα φέτος το καλοκαίρι: "Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή" του Dan Millman. Διαβάζοντάς το, αυτό που μου έδωσε περαιτέρω τροφή για σκέψη, η ιδέα που μου έμεινε, ήταν η ανάγκη να "ξεφορτωθώ" το μυαλό μου. Με άλλα λόγια, όπως εγώ το κατάλαβα, να μην αφήνω τον εαυτό μου να παρασύρεται από ανούσιες σκέψεις που ξεπηδούν από το πουθενά και κατευθύνουν πολλές φορές την συμπεριφορά και καθορίζουν τη διάθεσή μου... Σκέψεις αρνητικές, απαισιόδοξες, ανούσιες και ανίκανες να με οδηγήσουν σε λύση του εκάστοτε (συναισθηματικού ή πρακτικού) προβλήματος... "Του μυαλού μου οι εικόνες να’ σβηναν σαν να’ ταν πόρνες της στιγμής..."

Με αυτούς τους προβληματισμούς λοιπόν, σας καλωσορίζω στο blog μου! Εδώ σκοπεύω να παραθέτω σκέψεις και ιδέες, συναισθήματα και απόψεις, περιμένοντας απαραίτητα ανταπόκριση και διάλογο!... Επίσης, μέσω αυτού του blog θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την καλλιτεχνική μου φύση, γι’ αυτό και πολύ σύντομα θα ξεκινήσω να ανεβάζω εικόνες και περιγραφές από τα διάφορα πραγματάκια που φτιάχνω: εξ’ ου και το "Hand-made... Heart-made"... Καλή μου αρχή λοιπόν! :)

With love, {Marianna}

9 σχολιασαν...:

DeMetRi@ είπε...

agaphmenh mou filh,aderfh...kali epituxia se oti k an kaneis sth zwh sou, ei8e oloi oi dromoi pou 8a epile3eis na kateu8unontai apo th kardia sou k opws les k oi skepseis sou na einai pio diaugeis k lamperes apo to fws ka8e polutimou petradiou...ei8e na eisai eutuxismenh...

ta xeria sou einai xrusa k to mualo sou ashmi,
ka8e sou pra3h sth zwh,
me prokopi na ginei... :PPP

xairomai pou aneferes ton Dan Milman.

thn agaph mou...kali arxi to loipo :DDD

{Marianna} είπε...

Φίλη μου, σ’ ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου... Είναι πολύτιμα για μένα, όπως και η στήριξη σου :)
Φυσικά και ανέφερα τον Ειρηνικό Πολεμιστή, έχουμε συζητήσει τόσες φορές γι’ αυτό, και ξέρεις πόσο με έχει προβληματίσει και αγγίξει αυτό το βιβλίο...

Maria είπε...

Καλή αρχή μαριάννα μου!!είμαι σίγουρη ότι ψάχνοντας κάποια στιγμή θα βρεις τον εαυτό σου, απλά συνέχισε την αναζήτηση σου γιατί ως γνωστό "πέτρα που κυλάει ποτέ της δεν βαλτώνει"

{Marianna} είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την ευχή γλυκιά μου! Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, γιατί το νιώθω σαν ανάγκη. Ίσως να είναι η σωστή ώρα! :)

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Δεν θα περίμενα τίποτε λιγότερο απο σένα...
Κατα μάνα, κατα κύρη, κατά...θυγατέρα και θυγατέρα!!!!
Καλή αρχή και είμαι σίγουρη οτι δεν πρόκειται να ξεστρατίσεις, γιατί ο δ΄ρομος σου έχει φωτιστεί απο κούνια.
Σε φιλώ με αγάπη

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Προσπαθώ επανειλλημένα να γραφτώ Αναγνώστης και μου βγάζει "δεν είναι δυνατή η εύρεση αυτης της σελίδας"... Γιατί;;;

{Marianna} είπε...

Έχει κάποιο πρόβλημα ο blogger προφανώς, γιατί το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε κι εγώ με τη μαμά... Πάντως είδα ότι τα καταφέρατε τελικά, και σας ευχαριστώ πολύ, τόσο για το ότι γίνατε αναγνώστρια, όσο και για τα λόγια σας!... Έχω λίγο άγχος γιατί θέλω να έχω ένα άξιο προς παρακολούθηση blog, αλλά θα παρουσιάζω αυτά που με εκφράζουν και πιστεύω ότι για κάποιους θα είναι αρκετά... Και πάλι ευχαριστώ! :)

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

O blogger τάχει παίξει καιρό τώρα και δημιουργεί γενικώς προβλήματα, όμως το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, κι έτσι τα κατάφερα.
Να μην έχεις καθόλου άγχος, να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις αυτό που εκφράζει εσένα κι όχι τι θάθελε ο άλλος ν ακούσει.Εκθέτεις τον εαυτό σου και σ επιλέγουν γι αυτό το ξεχωριστό.
Αλλωστε δεν απευθυνόμαστε σ όλους, ούτε αρέσουμε σ όλους.
Οποιος πιστεύει πίσω μου ελθείν, είπε ο Χριστός.
Αλλα εσύ δεν χρειάζεσαι μαθήματα απο μένα και πάλι "Καλοτάξιδη"!

{Marianna} είπε...

Και πάλι ευχαριστώ. Έτσι είναι, κι αυτός είναι πιστεύω ο λόγος που η όλη ιστορία με τα blogs έχει τόση απήχηση: το γεγονός ότι καθένας έχει την ελευθερία να εκφράζει αυτό που θέλει με τον τρόπο που θέλει. Θα τα λέμε κι από δω λοιπόν! :)

Δημοσίευση σχολίου