Καλώς ήλθατε! Ελπίζω να σας κρατήσω ευχάριστη συντροφιά με τις ανησυχίες μου: ζωή, σχέσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ταξίδια, φωτογραφία, τραγούδι, προβληματισμοί και πολλά άλλα!...
RSS

Translate my blog in your own language!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Όταν τα παιδιά αγαπούν...




Τις προάλλες ο φίλος μου ο Σπύ είχε ανεβάσει στο facebook του μια φωτογραφία που παρουσίαζε τι απάντησαν παιδάκια στην ερώτηση «Τι σημαίνει αγάπη;» στα πλαίσια μιας έρευνας. Να μερικές από τις απαντήσεις τους...

♥ Τόνια 6 ετών: Όταν η γιαγιά μου έπαθε αρθρίτιδα δεν μπορούσε να βάψει τα νύχια των ποδιών της γιατί δεν μπορούσε να σκύψει. Έτσι της τα έβαφε ο παππούς μου παρότι και αυτός είχε αρθρίτιδα στα χέρια του». 

♥Ρεββέκα 8 ετών: Όταν κάποιος σε αγαπά ο τρόπος που προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του. 

♥Βασίλης 4 ετών: Αγάπη είναι όταν ένα κορίτσι βάζει άρωμα κι ένα αγόρι άφτερ σέιβ και μετά βγαίνουν έξω μαζί και μυρίζουν ο ένας τον άλλο. 

♥Κάρολος 5 ετών: Αγάπη είναι όταν βγαίνεις για φαγητό και δίνεις στον άλλο τις μισές τηγανιτές σου πατάτες χωρίς να του ζητήσεις να σου δώσει κι αυτός από τις δικές του. 

♥Χριστίνα 6 ετών: Αγάπη είναι αυτό πού σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένη. 

♥Λευτέρης 4 ετών: Αγάπη είναι όταν η μαμά φτιάχνει καφέ για τον μπαμπά και πίνει πρώτα μια γουλιά εκείνη για να δει αν τον πέτυχε. 

♥Δανιήλ 7 ετών: Αγάπη είναι όταν φιλιέσαι όλη την ώρα. Μετά βαριέσαι να φιλιέσαι αλλά θέλεις συνέχεια να είσαι μαζί με τον άλλο και να μιλάτε. Η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου έτσι κάνουν. Κι όταν φιλιούνται εμένα μου φαίνεται αηδία. 

♥Αιμιλία 8 ετών: Η αγάπη είναι όταν είσαι στο δωμάτιό σου τα Χριστούγεννα κι ανοίγεις τα δώρα, αν σταματήσεις το άνοιγμα θα ακούσεις την αγάπη. 

♥Πάνος 7 ετών: Αν θέλεις να μάθεις ν’ αγαπάς καλύτερα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα φίλο πού μισείς. 

♥Τζένη 8 ετών: Η αγάπη είναι όταν λες σε ένα αγόρι ότι σου αρέσει το πουκάμισό του κι αυτός το φοράει μετά κάθε μέρα. 

♥Έλλη 7 ετών: Η αγάπη είναι σαν το γέρο και τη γριά πού μετά από τόσα χρόνια πού γνωρίζονται είναι ακόμα φίλοι.

♥Θωμάς 6 ετών: Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ πιάνου μου μ΄έπιασε φόβος πάνω στη σκηνή. Τότε κοίταξα κάτω και είδα τον μπαμπά μου να με χαιρετάει χαμογελώντας. Ήταν ο μόνος πού το έκανε αυτό. Τότε μου πέρασε ο φόβος. 

♥Κλαίρη 6 ετών: Η αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στο μπαμπά την καλύτερη μερίδα φαί.

♥Ελένη 5 ετών: Η αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά αξύριστο και βρώμικο και πάλι πιστεύει ότι είναι ωραιότερος κι απ’ τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

♥Χρήστος 7 ετών: Αγάπη είναι όταν το σκυλάκι σου, σου γλύφει το πρόσωπο ακόμα κι αφού το άφησες μόνο του όλη μέρα.

♥Λάμπρος 4 ετών: Αφήνω την μεγαλύτερη αδελφή μου να με πειράζει γιατί η μαμά λέει ότι με πειράζει επειδή μ’ αγαπάει. Κι μετά εγώ πειράζω την μπέιμπι σίτερ γιατί την αγαπάω.

♥Αλεξάνδρα 4 ετών: Όταν αγαπάς κάποιον οι βλεφαρίδες σου ανοιγοκλείνουν και βγάζουν αστεράκια.

♥Κατερίνα 7 ετών: Αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά στην τουαλέτα και δεν σιχαίνεται.

♥Μάρκος 6 ετών: Δεν πρέπει να λες σ’ αγαπώ αν δεν το εννοείς. Αλλά αν το εννοείς πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε. 

♥~♥~♥

Ο συγγραφέας Λέο Μπουσκάλια έκανε κάποτε ένα διαγωνισμό. Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να βρεθεί το πιο συμπονετικό παιδί. Το βραβείο κέρδισε ένα τετράχρονο αγοράκι πού έκανε το εξής:

Το παιδάκι είχε ένα παππού γείτονα του οποίου η γυναίκα είχε πεθάνει πρόσφατα. Μόλις το παιδάκι τον είδε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει πήγε και απλά έκατσε στην αγκαλιά του. Όταν η μαμά του το ρώτησε τι είχε πει στον παππού το παιδάκι είπε «Τίποτα, απλώς τον βοήθησα να κλάψει». 

♥~♥~♥
Λίγη από την ωριμότητα των παιδιών να είχαμε όλοι, και λίγη από την καθαρότητα της σκέψης τους, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα... :)

Καλημέρα, όλη μέρα!





9 σχολιασαν...:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩς ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙς ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

{Marianna} είπε...

Πραγματικά!!! Που χάνεται αυτή η γνώση;... :/

Unknown είπε...

πολύ γλυκιά ανάρτηση!
Καλό Μήνα!

anna είπε...

Υπεροχο κειμένο..........συμφωνο και με τισ 2

Unknown είπε...

Αυτή η γνώση δεν χάνεται ...... νομίζω οτι φθείρεται γιατί χάνουμε την αγνότητά μας και βλέπουμε έναν άλλο κόσμο....εναν κόσμο βρώμικο και διεφθαρμένο και σιγά σιγά ξεχνάμε οτι μπορούμε να τον αλλάξουμε και προσπαθούμε απλά να επιβιώσουμε!!! Τα φιλιά μου

luthierschool είπε...

Τα λόγια των παιδιών που διάβασα είναι αληθινά γιατί βγαίνουν μέσα απο την καρδιά τους,τα παιδιά ό,τι έχουν να πουν το λένε ευθέως και κυρίως ανιδιοτελώς! Καλή συνέχεια Marianna.

Δημιουργία είπε...

Τα λογια των παιδιων κρυβουν παντα αληθειες.Καλο μηνα να εχεις.

Jolly είπε...

Φοβερή ανάρτηση,έτσι είναι τα παιδιά αυθόρμητα και κατανοητά, μακάρι να μπορούσαμε να διατηρήσουμε την σοφία που διαθέτουν για πάντα ή έστω να παρατείνουμε όσο μπορούμε αυτή την "παιδικότητα".Φιλιά πολλά,Ολυμπία.

{Marianna} είπε...

@ anna, Maria Z, luthierschool, Δημιουργία, Ολυμπία: Καλημέρα, και σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας! Μου έκανε πολύ εντύπωση όταν διάβασα αυτά τα λόγια των παιδιών... Στην αρχή σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να τα έχουν πει παιδάκια αυτά! Ότι είναι πολύ ώριμες σκέψεις για παιδάκια 4-8 χρονών! Κι ύστερα θυμήθηκα τον εαυτό μου, και διάφορες ατάκες που πετούσα μικρή... Και σκέφτηκα ότι τελικά τα παιδάκια κρύβουν απίστευτη ωριμότητα, απλά και μόνο γιατί κρατούν τη ΣΟΦΙΑ του κόσμου όλη στο μυαλουδάκι τους!...

Δημοσίευση σχολίου